Bagaimana nak delete atau block follower dari blog anda??


Salam semua... tadi saya menjengah blog Cik BoOlan. Terlihat satu mesej penting Cik BoOlan.. jadi saya buat tutorial bawah nih tentang bagaimana nak block atau delete followers yang mendatangkan masalah atau memPORNOkan dirinya.. kadang-kadang ada followers membawa kebaikan kepada blog kita.. kadangkala ada yang membawa masalah.. jadi hak anda sebagai blogger utk menyekat.. Ikut langkah-langkah penting ni yer Cik BoOlan..



p/s: Klik gambar untuk besarkan..
1) Login account blogger anda. Pergi ke widget " Followers" di blog anda.
dan clik "kotak segiempat" seperti gambar kat bawah..


2) Klik gambar "Follower" yang anda nak block atau delete.


3) Klik button " Block this user" mcm gambar kat bawah.


4) Pastu klik jer button "Block" mcm kat bawah.. selesai...



5) Untuk pastikan follower tadi telah "diselesaikan" .Anda boleh pegi kat
widget "Followers" di blog anda dan lihat samaada "beliau" masih berada
disitu.. :)


Lepas tu... kalau nak unblock balik ikut step yang sama jugak.. dan clik
macam gambar kat bawah ni..



-Tamat-

0 comments:

Post a Comment