Rotten Tomatoes spring breakers


Spring Breakers starring Selena Gomez, Vanessa Hudgens, Ashley Benson and James Franco is reviewed by Ben Mankiewicz (host of Turner Classic Movies), Matt Atchity (Editor-in-chief Rottentomatoes.com), Alonso Duralde (TheWrap.com and Linoleum Knife podcast) and Christy Lemire (AP critic).

See what other critics are saying:http://www.rottentomatoes.com/m/spring_breakers_2013/

Brit (Ashley Benson), Candy (Vanessa Hudgens), Cotty (Rachel Korine) and Faith (Selena Gomez) have been best friends since grade school. They live together in a boring college dorm and are hungry for adventure. All they have to do is save enough money for spring break to get their shot at having some real fun. A serendipitous encounter with rapper "Alien" (James Franco) promises to provide the girls with all the thrill and excitement they could hope for. With the encouragement of their new friend, it soon becomes unclear how far the girls are willing to go to experience a spring break they will never forget. (c)Official Sitethat she must confront a killer from her past in order to save the girl's life. (c) Sony

http://twitter.com/BenMank77
http://twitter.com/ChristyLemire
http://twitter.com/Matchity
http://twitter.com/ADuralde


Layan Reggae

Salam... lama tak update blog usang aku ni... apapun layan jer lagu reggae dari Purevibracion ni.

Bagaimana feedjit menaikkan trafik blog anda??

Salam semua.. tadi masa layan chat kat YM!, ada member tanya tentang "Feedjit" yang aku letak kat sebelah kanan blog aku tuh. Dia tanya kenapa letak "Feedjit"? Katanya lagi adakah itu sebagai hiasan atau memberi kepentingan kepada blog aku. Aku jawab mula tu memang sebagai hiasan ja. Sekadar aku tengok dari mana pengunjung blog aku datang dan kemana mereka pergi. Tak lebih dari tu. Tapi setelah dikaji memang memberi kepentingan kepada blog aku. Apa yang aku pikir "Feedjit" memberi trafik kepada blog aku semasa pengunjung tiba diblog aku atau selepas pengunjung keluar dari blog aku.

Kenapa aku cakap "feedjit" memberi trafik kepada blog aku. Kesimpulan dia camni seperti yang aku fikir. Apabila pengunjung tiba diblog anda dia akan memaparkan link dari mana dia tiba ke blog ini. Member aku cakap tidakkah itu seperti mengiklankan blog orang lain kat blog aku. Aku cakap tidak. Ini kerana setiap pelawat yang meningglkan blog aku akan meninggalkan alamat blog aku juga pada blog yang akan dia lawati. Jadi tidak memberi masalah kalau aku memberi trafik kepada blog orang tapi harus diingat pada masa yang sama pengunjung juga memberi trafik kepada blog aku kan...

Adat memberi mesti menerima. Member aku tanya lagi.. Kalau blog tu takdak "Feedjit" macam mana pulak?? aku cakap, takyah la nak berharap semua blog ada "feedjit". Blog yang takdak "feedjit" pun kawan-kawan jugak. Tak salah memberi trafik kan.. Member aku kata lagi macam mana nak cari duit kalau trafik slow. Aku cakap, aku buat blog ni sekadar suka-suka. Tak kisah sangat untuk mendapat trafik yang menggila. Dia tanya lagi tentang backlink yang boleh meningkatkan trafik. Aku cakap, untuk mendapat backlink harus dilinkkan blog anda ke blog atau web yang ramai pengunjung. Tak ramai pemilik blog atau web membenarkan backlink anda di web atau blognya.

Dia tanya lagi, Bagaimana nak naikkan ranking blog di google search? aku cakap aku tak pandai bab ranking di google search. Yang tu kena tanya Mr.SEO (search engine optimization) tak kira la di google, yahoo atau MSN.. Yang aku tau pakai ja "feedjit" dan rajin-rajin update blog. Tentu ada pengunjung berminat dengan cerita anda..

Sekian terima kasih.

Bagaimana nak delete atau block follower dari blog anda??


Salam semua... tadi saya menjengah blog Cik BoOlan. Terlihat satu mesej penting Cik BoOlan.. jadi saya buat tutorial bawah nih tentang bagaimana nak block atau delete followers yang mendatangkan masalah atau memPORNOkan dirinya.. kadang-kadang ada followers membawa kebaikan kepada blog kita.. kadangkala ada yang membawa masalah.. jadi hak anda sebagai blogger utk menyekat.. Ikut langkah-langkah penting ni yer Cik BoOlan..



p/s: Klik gambar untuk besarkan..
1) Login account blogger anda. Pergi ke widget " Followers" di blog anda.
dan clik "kotak segiempat" seperti gambar kat bawah..


2) Klik gambar "Follower" yang anda nak block atau delete.


3) Klik button " Block this user" mcm gambar kat bawah.


4) Pastu klik jer button "Block" mcm kat bawah.. selesai...



5) Untuk pastikan follower tadi telah "diselesaikan" .Anda boleh pegi kat
widget "Followers" di blog anda dan lihat samaada "beliau" masih berada
disitu.. :)


Lepas tu... kalau nak unblock balik ikut step yang sama jugak.. dan clik
macam gambar kat bawah ni..



-Tamat-

Skype ler pulak


Aku dah install 'skype' khas untuk bro joe. Permintaan bro joe neh.. dulu aku banyak menggunakan YM! jer. Tapi diatas sebab ramai kawan aku dah menggunakan skype jadi terpaksa dan dipaksa menggunakan jugak benda alah neh. Nampak skype neh lebih advance skit dari YM!, tapi macam mana nak guna neh.. blank jer benda neh.. cuma tunggu bro joe online dan add aku... sebab aku tak faham pun cara nak add friend kat skype ni.. bro joe online la cepat!! gua dah blank neh..

Korang nak tengok tak camna rupa skype blank aku.. korang tengok la kat bawah..

Bagi yang nak memenuhkan list friends skype aku tuh add la aku guna email bawah neh..

mshaufi@gmail.com